2013. január 2., szerda

Őrült szilveszter (PART 1)


Amikor tavaly azt írtam január elején, hogy ennél durvább szilveszterem nem volt és nem is lesz tévedtem. A mostani még egy fokkal vadabb volt. Annyival talán jobban végződtek a dolgok, hogy közülünk senki sem halt meg, bár ez csak a szerencsén múlott. Sőt, még összejött egy szerelmes párocska is, abból a két emberből, akikről sosem gondoltam volna. Mindent elmesélek, de csak szépen sorjában.

Először is, a nagy karácsonyi filmnéző maratonunkat kipihentük. 12 órákat aludtunk, plusz még ebéd után is ledőltünk minden nap. Totálisan feltöltődtünk energiával a szilveszteri bulira. Előre megszerveztük, hogy kocsival megyünk, Oxána vezet és öten leszünk. A rendőrnő, Jakub, Greg, Rick és én. 

Aznap kicsit korábban keltünk a szokottnál, ugyanis be kellett még vásárolnunk, mert csak illik vinni valamit, ha meghívtak. Aztán kettő körül elindultunk. Azért ilyen korán, mert viszonylag sokat, két órát kellett autókáznunk Jackhez. Nála volt a buli, ő pedig Rick haverja. Mire odaértünk be is sötétedett. Azt viszont kiszállás nélkül észrevettem, hogy nem egy hagyományos portára jöttünk és, hogy a ház hatalmas. 
Jack rögtön el is mondta, hogy mégy a déd mamájáé volt a porta és a ház is, azóta csak kisebb felújításokat hajtottak végre rajta. 

Aztán bementünk. A sejtésem nyomban beigazolódott. A hagyományos régi emléktárgyak és a modern technikai cuccok olyan brutálisan jó összhangban voltak, hogy azt elmondani lehetetlen. Az egyik szobában például a bent lévő dolgok 90%-az üveg volt és a finoman, üveggel kirakott falon volt egy plazma tv. Nagyon jól nézett ki. Vagy ott volt egy hálószoba. Egyik sarkában egy régimódi ágy volt, mellette egy fegyveres szekrényt, a szoba másik felében pedig egy fiók, amin modern pisztolyok és kések voltak. Ebből számomra kiderült az is, hogy a srác hivatásos vadász. Na meg hogy rocker. A szobája teli volt Hollywood Undeades cuccokkal.

Kis várakozás után megérkezett a többi vendég is. Elég nagy partit szervezett a srác, voltunk vagy negyvenen. Igen, negyvenen. A ház olyan nagy volt, hogy még így is simán elfértünk. A vendégek között voltak szimpatikus alakok, de olyanok is, akikkel szívem szerint nem is nagyon álltam volna szóba. De ez egy buli volt, tehát mindenkivel elvoltam amennyire tudtam. Úgy voltam vele, ha senki sem adja, majd elvonulok egy üveg whiskyvel. Ugyanis annyi pia volt, hogy ennyit én még életemben nem láttam egy helyen. Jakubbal rögtön el is csentünk egy üveggel a jagerből, ugyanis nekünk az a kedvencünk. 

Később beindult az igazi buli. Lehetett filmet nézni, társasozni, táncolni, meg amit akart csinálni az ember. Mi három felé szakadtunk. Oxána elment csevegni egy csajjal, Rick és Greg elmentek X-boxozni, mi Jakubbal pedig bátrak voltunk és beálltunk a táncba. Utána pókereztünk és römiztünk is, majd a karaokét is kipróbáltuk. Megállapítottam magamban, hogy ez a litván focizta gyerek óriási partyarc.

A dolgok a játékok után kezdtek elvadulni. Már eleget ivott mindenki ahhoz, hogy hülyeségeket csináljon, és ne figyeljen annyira magára. Bennünk is volt alkohol, de még annyira nem sok, hogy ne tudjunk magunkról. Éppen egy ütős horror filmet néztünk, amikor kiment a biztosíték. Miért is ment ki? -kérdeztük. Ja, hát persze, odakint hatalmas vihar volt. csak ez eddig nem tűnt fel senkinek. A biztosítékot meg odakint lehet felkapcsolni. Csodás. De ki menjen ki?  Ezen szépen össze is vesztek sokan, sőt egymásnak is estek. Na, itt mi jobbnak láttuk távozni és elindultunk megkeresni Jacket, hogy bunyó van. Össze is futottunk vele, de ő más miatt aggódott.

Azt mondta, a biztosítékot már megnézte, és nem lecsaptuk, hanem valaki tönkretette. Utána pedig elmondta, hogy nagyon fél, hogy a szóbeszéd igaz, miszerint a két éve körözött gyilkos még itt lakik a házhoz közeli erdőben és akármikor elkezdhet újra ölni. Ezen derültünk egyet, mert mi is hallottuk már ezt a pletykát, de különösebben nem foglalkoztunk sose vele. Persze azért nem nevettünk Jack képébe, mert Litvániában is történtek ám érdekes dolgok, amelyek elvileg csak legendák voltak.

De azért biztos, ami biztos alapon útra keltünk a házban felderíteni a többieket. Ez az akció hozta a legtöbb eseményt számunkra. Nem volt nálunk semmi világító dolog, így hangok és tapintás alapján tájékozódtunk. Nem kis erőfeszítéssel eljutottunk az üveges szobába, mert mintha Ricket hallottuk volna kiáltani ott, de tévedtünk. Nem volt ott senki. Kicsit megpihentünk, kilestünk az ablakon. Kinyitottam, de azonnal be is csuktam, mert odakint villámlott egy hatalmasat és az eső is befelé vágott. 

A kudarcba fulladt Rick keresés után Greg volt a következő, akit elkezdtünk keresni. Itt már sikerrel jártunk, de ezt az idegrendszerünk nem köszönte meg. Ugyanis eltapogatóztunk a régi háló felé, mert óriási sikolyokat hallottunk onnan és megijedtünk, mert Oxána hangját véltük felismerni. Mikor odaértünk, rájöttünk, hogy a félelmünk beigazolódott. A  rendőrnő éppen halkan nyögdécselt. De nem úgy, mintha bántanák. Majd csend lett. Utána meg mintha olyan hangot hallottunk volna, mint amikor valaki smárol. Teljesen összezavarodtunk. Aztán eszembe jutott a fiók. Fegyverek, lámpások, gyufák. 

Úgy döntöttünk, csendben maradunk, mert nem tudhatjuk, hogy kikkel lesz dolgunk. Nagyon halkan előkerítettünk egy nagynak tűnő gyertyát majd meggyújtottuk és izgatottan felnéztünk.

A látvány nagyon meglepett minket. Egyszerre volt kedvünk nevetni és elájulni a sokktól. Greg és Oxána ott falták egymást tőlünk pár méterre. Ezen akartunk nevetni, ám nem néztek ki olyan mulatságosan, mert Oxána vérzett, Greg kezeiben meg tűhegyes kések voltak. Előttük feküdt a padlón az ájult Rick, vérző lábbal, a jobb karja tőle ötlépésnyire hevert. Az ajtóig pedig egy vércsík vezetett. Egyszerre bukott ki belőlünk, hogy itt mégis mi a fészkes fene történt. A választ mindenki Oxytól várta, ám ő csak könnyezett és hápogott. Végül Greg törte meg a csendet. Elmondta nekünk, hogy éppen Oxánával beszélgettek, mikor berontott Rick segítségért kiáltozva, nyomában egy idegennel. A következő pillanatban az idegen nekiesett a rejtegetett srácnak, majd levágta a karját. Ezt folytatta is volna, de Greg előszedett a modern fegyverek közül pár számára szimpatikus kést és hátba szúrta az idegent, aki addigra már felügyelőnővel harcolt. A vége az lett, hogy az alak nyögött egy hatalmasat, majd kitámolygott a szobából. Ez után pedig végre kimondták egymás előtt, hogy megőrülnek egymásért Oxánával és nagyon féltették egymást. Rick bezzeg eszükbe se jutott... 

Viszont itt még nem volt vége az eseményeknek. Mi lett Rickkel? Mikor lett áram, ha lett egyáltalán? Hogyan jutottunk ki és haza? Később kiderül.... Folytatjuk... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése