2012. november 25., vasárnap

Most akkor ki halt meg?


A tegnapra összehívott kupaktanácsunk során érdekesebbnél érdekesebb dolgokra jöttünk rá. Ezek közül a legmegdöbbentőbb az volt, hogy véleményünk szerint Rick életben van, szóval a gyilkos nem a kiszemelt áldozattal végzett. Ezt először mi sem akartuk elhinni, de Gregnek több mint meggyőző bizonyítékai voltak erről, és Oxána is találkozott már hasonló esettel.

Pár órával korábban még vidáman ültünk a kanapén és ismerkedtünk. Oxánának volt elméletileg a legnehezebb dolga, de úgy láttam élvezte a dolgot. Tény, hogy "gyerekekkel" kellett most foglalkoznia, ez egyáltalán nem része a munkájának, de nagyon jól vette az akadályt. Meg sem látszott rajta, hogy rendőr a valóságban. Profin alakította az elején a vidám, fiatal, egyedülálló anyukát. A tegnapi piszkálódásom hatására még sütit is sütött nekünk. Majd mikor úgy érezte, hogy a srácok megbarátkoztak vele, leült és elmondta, hogy ki is ő. A fiúk reakciója kicsit kiakasztott minket, ugyanis fapofával végighallgatták az egészet, egy cseppet sem lepődtek meg rajta. Ezek szerint velem kapcsolatban, már semmi sem meglepő az embereknek. 

Utána Greg ismertette azt a kevés tájékoztatást, amik ők tudtak. Körülbelül annyiban voltak biztosak, hogy nem én voltam és, hogy nem Rick a halott. Az elsőt mi is tudtuk, de a második állításukon néztünk egy nagyot. Nem ő halt volna meg? Akkor mégis ki, és miért? Rögtön rengeteg megválaszolatlan kérdés merült fel bennünk. 
Viszont a kérdések megválaszolása előtt meg kellett bizonyosodnunk arról, hogy valóban helytálló e ez az állítás a fiúval kapcsolatban. Kis kutakodás után rájöttünk, hogy Rick nagyon amatőr rejtőzködő. Ugyanis kipróbáltuk a lehető legegyszerűbb dolgot, amit csak el tudtunk képzelni. Felhívtuk telefonon. Ő pedig nemes egyszerűséggel felvette és beleszólt. Mi Oxánával majd megfulladtunk a nevetéstől, míg a fiúk megindítottak egy káromkodás rohamot a telefon másik végén lévő ember ellen.

Aztán áttértünk kicsivel fontosabb dolgokra is. Például, hogy merre bujkál és mégis miért? A története nagyon egyszerű volt. Két hete azt érzi, hogy valaki követi és az életére akar törni. Nem tud róla, hogy nézeteltérése lenne valakivel, vagy valaki utálná őt, de ennek ellenére közvetlen veszélyben érzi magát még mindig. Nekünk elmondta, hogy hol van, de ez egyelőre a mi titkunk marad. Egészen addig, amíg nem hozzuk ki onnan és nem helyezzük biztonságba Oxána mellé. 

A másik kérdésre, hogy mégis ki a halott, annyit tudott mondani, hogy egy nagyon jó barátja volt, aki vállalta az életét kockára téve, hogy Ricknek áll. Nem volt nehéz dolga, ugyanis nagyon hasonlítottak egymásra, sokan össze is keverték őket. Így nem kellett sokat változtatnia magán, ahhoz hogy teljesen úgy nézzen ki, mint a barátja. Már bő egy hete járt iskolába Rick helyett, mikor bekövetkezett az, amitől a legjobban féltek. A titkos ellenség lecsapott. Elméletileg azt beszélték meg a srácok, hogy majd az ál Rick lefotózza a támadót (ha lesz támadás) és megoldják az ügyet. Csakhogy ez ennél sokkal komolyabb dolog. Nagyon kezdők a fiúk. A magán akciójukkal elérték, hogy egy ártatlan embert akármikor letartóztathatnak, és egy ártatlan embert elvesztettek. 

Így, hogy kiderült az igazság, van bizonyítékunk a halott valódi személyéről, viszont ez még nem bizonyítja, hogy ártatlan vagyok. Ide kell hoznunk Ricket, alaposan elbeszélgetni vele, megmutatni a rendőrségnek, majd Oxána mellé helyezni, mert akkor tuti nem meri bántani senki... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése