2012. augusztus 28., kedd

Stockholm

Barátaink még nálunk és később értek haza a küldetésükből. Nem mintha ez meglepett volna, hiszen a fővárost kellett átkutatniuk, de az kissé sokkolt, hogy ők sokkal rosszabb dolgokat találtak mint mi. Eddig sajnos nm tudtam kalandjukról beszámolni, hála a svéd időjárásnak, amely fákat csavart ki , kábeleket rongált, így majd egy hétig nem volt az országban internet kapcsolat. De most elmesélek mindent.

 Aznap, mikor hazaértek, szólni nem tudtak egy értelmes szót sem, csak hümmögtek és reszkettek.  Aztán leesett nekem, hogy eggyel kevesebben vannak. Nincs velük a rendőr. Nem is kellett megkérdeznem mi történt vele, éppen elég volt végig nézni az esti híradót, mindent pontosan elmondtak benne, ami érdekelt. 

Egy horog szerű tárggyal vágták le a fejét és telekarcolták a testét értelmetlen krix - kraxokkal. A hírek szerint valami nagyon elmebeteg és embertelen dolog tette ezt vele. Mi pontosan tudtuk, hogy ki volt a gyilkosa... A műsor után nem is beszéltünk erről, inkább mindenki elment aludni egyet. Úgyis tisztában voltunk vele, hogy ezt alaposan ki kell majd elemeznünk. Nem veszíthetünk el embereket csak úgy.

Tehát következő nap reggel szépen leültünk a kanapéra, és pár zacskó chips mellett mindenki elmesélte a velük történteket. Én Jason leírását mondom el, mert valószínűleg ő látott a legtöbbet az egészből kívülálló szemmel.

" Már nagyban sötétség volt, mikor megérkeztünk az áruházhoz. Egész nap a várost jártuk, de használható nyomot nem találtunk, szóval hulla fáradtan, de megérkeztünk az utolsó helyünkre az óriás bevásárló központba. Szerencsére be nem mentünk, mivel egy gyilkos az eszközeit, iratait nyilván nem egy plázában rejti el. Így rögtön az üzletek alatti csatornarendszerbe vetettük magunkat. Viszont rengeteg járat volt odalent, és már így is ki voltunk merülve teljesen. Szóval szétváltunk, párosával. Csak mivel páratlanul voltunk valakinek egyedül kellett mennie. Az pedig szegény Olivia lett. Azt, hogy pontosan mit látott nem tudhatom, de valami irtózatosat pillanthatott meg, mert teljes erejéből sikoltott. Gyanús is volt, hogy elhallgatott, mire odaértem. És hát a látvány ami fogadott felért egy óriási pofonnal. Azonnal hívtuk a rendőrséget, de előtte a tárgyait elvettem, hátha talált valami olyat és lefotózta, vagy valami. Szerintem nem ott lett megölve, ahol volt is valami, tehát már a felkutatott helytől elég messzire juthatott, és a futása alatt végig sikoltott. Nagyon szörnyű volt. Rettenetesen féltem én is, hogy kampós visszafordul és megöl valahogy minket is."

A megrázó történet után megnéztük Olivia szolgálati mobilját és rájöttünk, hogy Jason egy zseni. Ugyanis a rendőrnő fotókat készített késekről, és kampókról is. A csatornarendszert azonnal felismertük mindannyian, csak a járatot nem. Úgyhogy sajnos vissza kell menjünk ez tüzesebben megvizsgálni. Viszont annyi szent, hogy együtt fogunk menni és nem hagyunk magára senkit sem...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése